понеділок, 3 липня 2017 р.

Нагорода від президента це статус, а за статус готові платити.

Так скільки ж коштує зараз стати орденоносцем у Порошенка?
Скандал розгорівся після того, як в ап Порошенко до Дня Конституції нагородили двох депутатів-регіоналів, які голосували за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року, і прокурора під слідством.
У неофіційних бесідах озвучують конкретні тарифи на державні нагороди, якими "торгують" в адміністрації президента Порошенко.
Продається і купується в ап Порошенко все, аж до звання Героя України.
В Україні за всіх президентів існував чорний ринок нагород, а негласна шкала розцінок на той чи інший орден або звання існувала та передавалася з рук в руки.
Сьогодні в президентських колах Порошенка, через гуманітарну девальвацію розцінки на покупку звань та орденів впали, і отримати державну нагороду можна від 3 до 10 тисяч $, в залежності від особистості того, хто просить і виду нагороди.
А ось справжній конвеєр з видачі нагород, орденів і звань був в період пізнього Кучми, раннього Ющенко і середнього Януковича.
Держ. нагорода - це у нас такий собі публічний знак всім про підтримку нагородженого з боку влади, а в неформальній чиновницькій етики нагородження тих чи інших здобувачів орденом говорить про приналежність до кола привілейованих осіб.
Це такий собі акт публічної легітимізації, якщо президент тобі дав орден, значить, у тебе є його заступництво.
Ну і звичайно ж людське марнославство, насолода своєї гордині, а державна нагорода від президента - це статус, а за статус люди готові платити.

Немає коментарів:

Дописати коментар