вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Так чому все ж затримали Авакова ?

Так чому саме зараз затримали сина Авакова ?
Як і більшість з нас, хто цікавиться історією та політикою звичайних громадян, не маємо доступу до інсайдерської інформації, однак відстеження політичного життя України і прагнення розібратися в її підґрунті дозволяє висловити ряд міркувань з приводу сьогоднішнього резонансного затримання 3-х осіб, а саме сина міністра мвс України Авакова, заступника міністра мвс і глави фірми, через яку проводилась афера з рюкзаками для нац. гвардійців за ціною понад 3000 грн за рюкзак. Не варто говорити про те, що Аваков за частиною корупції не набагато поступається  Порошенко, але закулісна сутичка ворогуючих мафіозних кланів може мати пряме відношення до майбутньої долі третього Майдану, який продовжиться в нових умовах 7 листопада цього року.
Не вірю в абсолютну незалежність ні набУ, ні сап, хоча повного контролю над ними у Порошенко над ними немає. Тому, швидше за все, сьогодні була дана команда, що Авакова можна брати і удар по ньому нанесений через його сина-корупціонера.
Але чому саме зараз, а не два роки раніше, адже про цю аферу відомо мало не з 2015 року ?
Можливо, з огляду на смертельну ненависть Порошенко і Авакова одним до одного, їх вага в  політиці і вага тих сил, які вони уособлюють або які за ними стоять, а саме мафіозні клани, угрупування, бпп, народний фронт, гпУ, нац. гвардія, мвс, сбУ, армія, банківський сектор ... ця сутичка може закінчитися тільки перемогою одного з двох ватажків, разом їм не ужитися. Аваков допоміг прийти до влади Порошенко. Але для Порошенко тепер Аваков як кістка в горлі, тому що поліція це єдина вертикаль влади, яка до Порошенко внутрішньо не лояльна, хоча формально і не бунтує.
Але сьогодні такий бунт все ж стався. Аваков туманно написав, що знімає свою гвардію з охорони "мотлоху" під будівлею врУ.  І розумій тут як хочеш, чи то "мотлох" це протестувальники, чи то "мотлох" це депутати і  кишеньковий шоколадний парламент.
А пізніше все стало зрозумілим. Спочатку спецназ з набУ прийшов до сина Авакова і його фірмі в Києві та Харкові, а вже потім Аваков "зняв охорону".
Напередодні майбутнього 7 листопада для Порошенко вкрай важливо мати повний, а не частковий, контроль над поліцією і нацгвардією, такий контроль, який він має над сбУ, гпУ, судами, парламентом та урядом. Для Порошенко це питання виживання, збереження влади, питання життя і смерті.
Але тут для Порошенко Аваков не справляється, більш того, Аваков норовиться.
Аваков не впорався з завданням недопущення прориву Саакашвілі в Україну. Аваков не розігнав майдан під врУ.
Терпіння Порошенко закінчилося і він пішов ва-банк.
Але ж арешт сина Авакова викличе зворотній удар з боку іншого мафіозного клану.
Чи вдасться Авакову відбити удар Порошенко ? А може у них все зараз знову закінчитися перемир'ям, але як же тоді 7 листопада ?
Перемир'я все ж чекати не варто. Адже на кону життя, та бути чи не бути Порошенко президентом України.

Немає коментарів:

Дописати коментар