неділя, 19 травня 2019 р.

Повернення олігарха Коломойського ... Помста наближається.

Всі наші топові політологи, експерти, аналітики чомусь бояться сказати нашому суспільству правду, що є конфлікт, визнають, але бояться про це відверто сказати нам - що нас очікує емоційна хвиля та політична криза.
Петя образив Бєню. Петя з Бєнєю посварились за владу ... А вся Україна тепер стоїть на вухах ...
Стосунки Коломойського та Порошенка зіпсувались у 2015 році, коли врУ позбавила олігарха впливу над "Укрнафтою", а Коломойський назвав це "рейдерським захопленням підприємства російськими диверсантами" і сказав, що за цим стоїть соратник Порошенка Кононенко. Конфлікт закінчився тим, що Коломойський усе ж втратив контроль над "Укрнафтою", а в кінці 2016 року був ще й націоналізований і його "Приватбанк", який належав олігарху.
На початку 2017 Коломойський виїхав з України, і мешкав у Швейцарії та Ізраїлі.
А тепер, повернувшись в Україну, Коломойський зробив можливим пряме зіткнення між його кланом і кланом Порошенка. Стає зрозуміло, що дві олігархічні групи, які хочуть і надалі міцно тримати Україну в своїх руках, не збираються домовлятись. Це означає, що буде протистояння. В тому протистоянні один клан звісно що переможе, але в силу етнічної едентичности, переможець не буде геть руйнувати та нищити переможеного, а просто заставить грати вже по своїх правилах.
 Україну чекає не просто банальний олігархічний переділ, а війна між кланово-олігархічними групами. На боці Коломойського будуть групи Фірташа-Могилевича-Льовочкіна, клан Тимошенко. 
Незрозуміло поки лише, кого підтримає Ахметов, який завжди підтримував владу. 
Клан Пінчука і Кучма завжди були проти Коломойського, тому вони будуть або нейтральні, або на боці Порошенка. Ці олігархи не зможуть домовитись, а тому нас чекає щось дуже серйозне.
Коломойський завжди мав та зберігав свій вплив на політику в Україні, і зараз для нього позитив те, що його особистий ворог Порошенко позбувся влади та частини впливу. Коломойській зробить все можлие та навіть неможливе, щоб, в першу чергу, помститись Порошенку та повернути собі всі можливості, які були в нього раніше.
Коломойський - прагматичний олігарх, тому зараз він почне формувати потужну політичну партію, щоб мати вплив на врУ, тим більше, що велика кількість народних депутатів вже перевзувається в повітрі. Олігарх Коломойський намагатиметься сформувати найбільшу політичну фракцію своєї партії у врУ та шукатиме партнерів по політиці. А далі Коломойський почне монетизовувати свою перемогу та перемогу Зеленського. Між олігархами буде перерозподіл влади, а різні фінансово-промислові групи почнуть між собою конкурувати за вплив. 
Після поверненням Коломойського Україна входить у зону небезпечної турбулентности. 

Немає коментарів:

Дописати коментар