четвер, 28 червня 2018 р.

Злодій у мантії судді

26 червня відбулося засідання адміністративного суду по оскарженню рішення Тернопільської ТВК та з’їзду партії ВО Свобода, за яким трьох Тернопільських міських депутатів Навроцького, Турського, Сороколіта позбавили мандатів. І от тепер ця трійця, заради того, щоб і далі нагадувати про себе в передвиборчий період, судиться за колишнє крісло в мерії. Втім попри те, що Сороколіту вже відмовили в задоволенні всіх позовів, а от суддя А.Осташ Навроцькому позов все ж схвалив, але лише частково.
Доволі прикро, що пан Осташ, як представники Феміди, своєю меркантильністю нівелюють усе значення суддівської гілки влади в Україні, цим самим прирікаючи її на повільну смерть. Як би по Україні не намагалися реформувати судову гілку влади, поки не зламати застарілу систему корумпованих і упереджених суддів, жодна реформа не виведе нас на європейський рівень.
А прикладом одного з таких посадовців і є заступник голови Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Осташ. Більшість тернополян чули про пригоди п'яного судді за кермом автівки, або ж про захисника слуги Януковича Хоптяна - цим і не тільки відзначився одіозний Андрій Осташ. Так, це саме його у 2015 році в нетверезому стані зупинили представники тоді ще даі за участі громадськості, а тест на алкоголь показав перевищення допустимої норми. Тоді працівникам державтоінспекції довелось скласти протокол на п'яного суддю Осташа. В свою чергу, протокол і рапорт про керування автомобілем у нетверезому стані суддею А.Осташем був надісланий в усі необхідні вищі інстанції. Проте виявилось, що жодних дій щодо нього прийнято не було. Він і далі спокійно займається суддівством інших правопорушників.
Суддя Осташ заробив собі темної слави ще й тоді, коли принципово став на сторону скандального екс-"губернатора" Хоптяна, якому Тернопільська обласна рада висловила недовіру в 2014 році. Та чомусь, всупереч позиції депутатів й громадян, Тернопільський окружний адміністративний суд на чолі з Осташем скасував це рішення, і цим самим виніс вирок на користь тодішньої злочинної влади в області.
Але суддю А.Осташа обрано на посаду судді безстроково, і таке рішення було прийнято Верховною Радою України. Вочевидь, це і стало "подушкою безпеки" для вседозволеності у роботі судді Осташа ...
Мені стало відомо, що за винесення “правильного” рішення по Навроцькому пан Осташ отримав неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч $, які йому засунув під мантію екс-депутат Тернопільської міської ради Навроцький.
P.S. сподіваюсь пан Осташ подасть на мене в суд "за наклеп" та доведе громаді, що він не брав гроші у Навроцького ... 



Немає коментарів:

Дописати коментар