четвер, 10 січня 2019 р.

Всі наші біди сьогодення походять з нашого минулого, яке міцно ще тримає нас

Багато людей в Україні вже тривалий час шукають та не находять для себе відповіді на непросте питання нашого злиденного сьогодення - чоми ми так погано живемо ?
Чому ми не еволюціонуємо, як це для прикладу роблять ті ж поляки чи прибалти, а навпаки, шаленими темпами деградуємо, і це в той час, коли навколо нас так багато прикладів розвинутих та успішних країн ?
І нібито для розвитку все у нас є, надра, землі, і люди не такі погані, і незалежність свою ми відновили, тепер здається вже і незалежну церкву свою можливо будемо мати ...
А воно якось все не так. Люди біднішають, багато тікають за кордон, а головне  - суспільство все більше криміналізується та стає злочинним. Звісно не в плані того, що люди швидко стають кримінальними злодіями, вбивцями, хоча і ця статистика не радує, а у тому, що тепер буквально все населення території України в тій чи іншій мірі примусово причетно до якихось порушень, обманів та злочинів, починаючи від бажання зарплат в конверті, несплати податків, просто щось порушити,тому що всі навкруги порушують, обману, до елементарної крадіжки продуктів в магазині через брак коштів на життя.
Чому ?
Я собі задаю таке питання, коли читаю стрічку новин, а там лише кримінал та порушення, один суцільний негатив ...
І лише одна версія у мене є для пояснення цього "феномену". 
І це пов'язано з нашим тривалим минулим в "братській сім'ї совітських народів", коли вся система державного керування була побудована  на тому, щоб створити умови для того, щоб у всіх без винятку радянських громадян виникало бажання порушити закон.
Це така політична технологія, коли все суспільство свідомо криміналізується, а на чолі цього процесу стоїть такаж кримінальна влада, яка першою подає приклад своїм громадянам - якщо у тебе чогось немає але хочеться мати, то ти можеш вкрасти, обманути, дати хабара.
Ну і звісно, що серед громадян в радянському союзі ще культивувався тотальний страх, страх відповідальности якщо тебе зловлять, але ти можеш уникнути покарання, якщо у тебе є "зв'язки". А ще був "блат", і все там було "по-блату" ...
На цій технології і тримався весь радянський союз, коли навкруги все було пов'язане.
А тепер, дивлячись на наше сьогодення я розумію, що саме ця технологія "кримінала та страху" досі панує в нашому суспільстві, і наша влада цю технологію вже 27 років вдало експлуатує в своїх інтересах, та навіть її вдосконалює і розвиває.
Ви мені не вірите ? 
Я Вас не переконав ? 
Тоді подивіться навколо себе ... 
Ми в полоні політичних технологій, якими нас зомбують не зовсім порядні політики, які захопили владу та міцно тримають її в своїх злочинних руках. 
10.01.2019

Немає коментарів:

Дописати коментар