вівторок, 8 січня 2019 р.

Томос.

Так, томос для церкви України дуже важливий та вкрай потрібний ... 
Томос - це головна подія для Української Православної Автокефальної церкви та її вірян, томос - це відновлення історичної справедливости для України, яку свого часу московські попи просто обікрали, от тільки пан Порошенко тут зовсім ні до чого ... його "заслуга" лише у тому, що він у той час був на посаді президента держави Україна
А от те що в країні вже п'ять років йде війна і безкарно щодня гинуть Українці, то для Порошенка не так вже і важливо ...
То чому Порошенко так піариться лише на томосі, а інші проблеми в країні не вирішує та не збирається вирішувати ... Тому що головне дя нього розікрати все та обікрасти всіх, а війна - то фігня, головне - томос.
Томос Українській церкві дали завдяки світовій спільноті, як країні, яка потерапає від окупації наших територій агресором Росією, та інформаційної війни, яку веде Росія проти України. Європа розуміє, що Україна то її щит, але поки не може відкрито дати воєнну допомогу Україні, тому що знають, що Росія це мавпа з гранатою. Томос це, скоріш за все, моральна підтримка від Європи. Тому треба таки розуміти і не забувати, що томос для Української церкви "здобув" зовсім не Порошенко.
П'ять років Порошенко з командою бпп-солідарність грабують несамовито всіх Українців, а зараз хочуть це пограбування тв зубожіння прикрити ніби томосом, а фактично поки лише його імітацією, так само як і іншими своїми псевдореформами ... тому що для Порошенка і ко головне залишитися при владі та грабувати Українців і далі.
Якби Порошенко не підвищував свою значимість у питанні томосу, то мав би ліпше лице. Так що скромніше треба пане Президенте. Все одно до ліку святих Ви мабуть не попадете.
P.S. Так, томос це плюс, але чи розумієте Ви, що з томосом Українська церква отримала і певні церковні обмеження. А саме :
- церква неможе мати приходи в інших країнах
- церква неможе об'являти та причисляти до ліку святих
- церква мала патріархат, а з томосом стала лише митрополією.
Тож поживемо та побачимо, як то воно буде ...

Немає коментарів:

Дописати коментар