вівторок, 2 травня 2017 р.

Звернення інвалідів Тернопільщини

                                                                                         Прем'єр-міністру України
                                                                                         міністру соцполітики України
                                                                                          керуючому ФСЗІ в Україні
                                                                                     голові ВОІ СОІУ Назаренко В.В.

                                       Звернення людей з інвалідністю Тернопільщини.
 Вже досить тривалий час, а особливо останні 5 років у нас склалася критична ситуація в роботі з людьми з інвалідністю, що викликає наше обурення.
Всі інституції влади роблять все можливе, щоб підтримувати людей з інвалідністю і виділяють бюджетне фінансування на статутну діяльність обласних організацій інвалідів ВОІ СОІ, щоб при проведенні різних заходів охопити якомога більше людей з інвалідністю.
Нашу обласну організацію очолив Костів М.Й., людина з мінімальною інвалідністю, який зовсім не зацікавлений в спілкуванні та роботі з людьми з інвалідністю. Людина, звичайний  держслужбовець, який одночасно працював керівником регіональної комісії з надання пільг підприємствам інвалідів, також очолив комітет доступності та багато іншого.
Отримуючи гроші на організації людей з інвалідністю з державного бюджету, представляючи людей з інвалідністю Тернопільщини, ця людина абсолютно далека від наших проблем. На всі заходи в ВОІ СОІУ  Костів їздив не з командою інвалідів а зі своєю сім'єю, з сином.
Так як ВОІ СОІУ проводить кілька років поспіль спортивні заходи в Одесі, Костів за державні гроші оздоровлює себе і свою сім'ю. І так вже майже 10 років. На наші звернення та скарги керівництво ВОІ СОІУ не реагує, а бездіяльність організації їх напевно влаштовує.
У минулому році ми обурилися бездіяльністю в роботі Костіва М.Й., попередили його про зверненням до керівника ВОІ СОІУ В.В. Назаренко. Костів нібито відреагував відмовою від отримання грошей з бюджету, але потім їх отримав, але не перед ким не звітував, а знову відпочив з сім'єю на морі. Звіти своєчасно відправляє з липовими даними і фіктивними списками, про проведення круглих столів, засідань, конференцій. На семінари  Костів заганяє своїх підлеглих, замість інвалідів.
Костів, відносно нас, здорова людина, йому наші проблеми, людей з інвалідністю на візках, не зрозуміти, але йому вони і не потрібні. Ми вважаємо, що такі люди не повинні бути в інвалідному русі. Витрачання грошей платників податків є повним обманом, нас, людей з інвалідністю і платників податків,  це і є  корупція та злочин.
Просимо Вас зобов'язати  Тернопільську обласну організацію ВОІ СОІУ терміново провести конференцію (згідно Статуту), яка жодного разу за 10 років не проводилася, а тільки на папері. Зробити зауваження Назаренко В.В., що в його структурних організаціях панує безлад, бездіяльність і бюджетні гроші витрачаються з великими порушеннями, не доходячи на потреби до людей з інвалідністю.
Ще більше і переконливе прохання припинити фінансування до наведення порядку в Тернопільській обласній організації інвалідів ВОІ СОІУ.
Ми, ініціативна група людей з інвалідністю Тернопільщини, що пересуваються на інв. візках. своє звернення передали депутату Тернопільської обласної ради Башта Олександру,  інваліду 1 гр, якому довірили очолити робочу групу з проведення конференції та зміну голови. Сподіваємося, що справедливість восторжествує, а корупційні схеми по використанню коштів припиняться.
З повагою,  ініціативна група інваліди-візочники Тернопільщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар