пʼятницю, 23 червня 2017 р.

Байки для народу від Степана Барни.

Кожен третій допис, розміщений у наших змі, то матеріал з ознаками політично-партійного замовлення.
А лідером з розміщення прихованої агітації та реклами у всеукраїнських онлайн і друкованих змі є опо/блок - 37%. Більше всіх матеріалів з ознаками джинси від С.Барни, голови Тернопільської ода - 15%, від О.Ляшко - 8%, джинси на користь Медведчука - 6%, Яценюка - 6% 
З досліджуваних змі матеріалів з ознаками замовлення найбільше розмістив УНІАН - 28 матеріалів за тиждень, 112.ua - 11 матеріалів, LB.ua - 7, газети Сегодня - 7, Газета по-українськи - 7 матеріалів.
А на місцевому, Тернопільському рівні, то тут по публікаціям своєї джинси та політ. агітації С.Барни рівних у нас просто немає. 
Що до самої постаті голови Тернопільської ода С.Барни, то у нас вже навіть побутує така рубрика - "Байки для народу від Степана Барни".
В своїх публікаціях Степан запевняє тернополян, що - "завдяки спільній позиції з головами громад, рай. адміністрацій, нардепами, область зможе претендувати на додаткові кошти за рахунок державного бюджету для реалізації заходів соціально-економічного розвитку. А це можуть бути енергоефективні заходи, придбання обладнання для медичних закладів, будівництво доріг та здійснення інших заходів, котрі є сьогодні пріоритетними".
На словах то все ніби і правильно, але чи це дійсно так ?
Ще наприкінці 2015 року ще уряд Яценюка та парламентська коаліція п'яти фракцій ухвалили зміни до бюджетного кодексу, а ті зміни фактично змушують місцеві громади об’єднатися.
І вже два роки влада Порошенко примусово просуває свою адмінреформу, ігноруючи позиції та інтереси місцевої громади Тернопільщини в процесі об’єднання, коли рішення про об’єднання наших громад відбуваються навіть без місцевого референдуму.
А як результат такого "об'єднання" на сьогоднішній день по всій області відбувається різке масове скорочення працівників освіти,медицини, культури. В школах об'єднаних територіальних громад звільняють техпрацівників, наступними на черзі є вчителі. Вже в червні у багатьох мало-комплектних школах скорочено до трьох посад, у великих – по одній. На галузь медицини по області в цілому на зарплати працівникам вже не вистачає більше 20 млн. грн.
Але голова ода С.Барна постійно стверджує про значний ріст доходів громад і запевняє, що скорочення працівників, закриття шкіл і лікарень – лише вигадки його опонентів.
Поки що ми чуємо “байки від Степана” про ріст доходів, коли в реальноcті маємо очевидне масове позбавлення людей робочих місць і тотальне зубожіння людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар